Miért nem megyünk a felhőbe?

Alkalmazások

Néhány napja egy cég ingyenes előadásán vettem részt, ahol a felhőben élés előnyeit ecsetelték a konyhaasztal alatt lévő szerverrel szemben.

Jómagam is az elmúlt 20 évben keresztül mentem a külső winchester, CD majd DVD lemez, pen drive, NAS, bérelt tárhely POP3 versus IMAP levelezés rögös útján, míg három éve egyik karácsonykor vettem a fáradságot és a cég összes dolgát elkezdtem átpakolni a Google G Suite szolgáltatásába.

Nem bántam meg.

Ami nagyon furcsa volt ezen az előadáson, hogy miért kell erről ennyit beszélni? Miért kell a cégvezetőket ennyit győzködni, hogy ne a rendszergazdájukra hallgassanak, hanem a józan eszükre?

Ahogy elkezdtem végig menni az ismerőseimen és a (multi) cégeken, akiknek dolgozunk, rájöttem, hogy tényleg lehangoló a helyzet.

Centralizált, kívülről el nem érhető rendszerek, használhatatlan levelező programok (Lotus Notes), számtalan alkalmazás az integráció teljes hiányával, legalább három verzióval lemaradt Office és egyéb programok, Skype, Dropbox, megosztott excel fájlok és hatalmas rendetlenség a könyvtárakban.

Mindezt pedig beborítja egy édes érzés, mint cukormáz a tortát, hogy az adataink biztonságban vannak, mert nálunk vannak, nem lophatja el senki, nem láthatja senki, mert mi magunk védjük őket!

Tisztelt cégvezetők, ismerősök és ismeretlenek! A fizetést készpénzben kapjátok? A pénzetek készpénzben tartjátok, otthon a maciban?

Mióta a számlapénz létezik, a felhő is létezik és a pénz sem veszett el.

A Google példának okáért 2 000 000 000 felhasználó adataira vigyáz és tudunk olyanról, hogy elveszett akár egy képecske is? Ugye nem.

Tudsz olyan excelről, ami cella szinten tárolja az összes előzményét miközben akárhányan szerkeszthetitek egyszerre? Ugye nem.

Sok pénz júzerenként 1800Ft havonta? Ugye nem.

Úgy tűnik, még sokáig a rendszergazdák országa leszünk, ahelyett, hogy hasznosabb dolgokkal töltenénk az időt.

Link: https://isolutions.hu/google-workspace-bevezetes/

 

 

Megosztás:

Blogposzt kategóriák:

Fedezze fel, mennyivel hatékonyabb egyetlen integrált rendszerrel dolgozni!

TANÁCSADÁS

30 perces ingyenes tanácsadás

Foglaljon időpontot egy 30 perces ingyenes tanácsadásra, ahol mélyebb betekintést nyújtunk abba, hogyan is készítünk el Önnek egy testre szabott integrált rendszert kevesebb mint 10 hét alatt!

hu_HUHU