KOVID – KOoperáció és VIDámság?

Uncategorized

Kerek 15 évig vártam home office-ra. 

Lehet, hogy hihetetlen, ma meg már egyenesen elképzelhetetlen, de januárban még számtalan cég NEM adott távoli hozzáférést a rendszereihez. Mert aki nem látszik, az veszélyes. Én is egy ilyennek dolgozom. Aztán tavasszal egyik hétről a másikra minden megváltozott.

Sütött a nap, kellemesen meleg volt. 15 év után először az ötféle tokenauthentikációsvépéen akadályt leküzdve végre a saját laptopomon jelent meg a benti 17″-os monitorom szegényes tartalma. Fő a biztonság, illetve nagy az öröm, hogy azért van munka és nem köszönték meg a részvételt azonnal.

Arra számítottam, hogy a munkatársaim és én is majd kevesebbet fogunk dolgozni. 

Kevesebb lesz a stressz és nagyobb a boldogság, hiszen az introvertált programozók komfortzónáját a számítógép teljesen kitölti. Nincsenek emberek, nem áramlik a konyha (vagy rosszabb esetben a szomszéd asztal) felől az ételszag és ami talán a legjobb az egészben, hogy kimarad a kétszer egy óra közelharc az utakon vagy a buszon.

Még fürödni sem kell. Nem kell a sok pénzt elkölteni a rossz menzán. Felöltözni sem kell, jó a pizsi meg a maci. Egész nap a gép előtt, az a zene szól amit te szeretsz és fel sem állsz egész nap.

Egy hét után azért kezdtek történni a dolgok. Szúró fájdalom a szék és teközted (igazából benned), beállt gerinc és nyak (mégsem fekhetek), esti és hétvégi munka (hiszen gépnél vagy) és rájöttem, hogy az egyhangú étrenden a pizzarendelés sem segít (és olcsóbbnak sem olcsóbb).

Ha nem egy meetingről-meetingre járogató főnök/projektvezető/mindenhol ottvagyok munkásember vagy, hanem a programozók, fejlesztők kenyerét eszed, akkor nagyon könnyen elszalad úgy 10 óra a gép előtt, hogy csak egyszer álltál fel megmelegíteni a bolonyait a mikróban, az sem volt több húsz percnél, meg főztél kettő kávét. Vagy hármat, mindegy is.

Azért mégsem volt olyan rossz lemenni a menzára, mindig gond nélkül összehoztunk egy egyórás ebédidőt, plusz a kávé. Esetleg kiszaladunk a pólusba. A személyes meetingek sem olyan rosszak, mert többféleképpen tudsz ülni és nem figyelni. Azért jó néha elsütni egy-egy fárasztó viccet is csak úgy random és látni az arcokat, hogy hogyan szenvednek a többiek.

Én azt mondanám, nem volt jó ez a 15 év, de ugyanígy nem jó ez a heti öt nap 8-10 óra magányos görnyedés sem. Én valahol középen húznám meg a határt, ha megkérdeznének. 

3-2, vagy 2-3, ilyesmi, nézzen így ki egy hét.

 

 

Megosztás:

Blogposzt kategóriák:

Fedezze fel, mennyivel hatékonyabb egyetlen integrált rendszerrel dolgozni!

TANÁCSADÁS

30 perces ingyenes tanácsadás

Foglaljon időpontot egy 30 perces ingyenes tanácsadásra, ahol mélyebb betekintést nyújtunk abba, hogyan is készítünk el Önnek egy testre szabott integrált rendszert kevesebb mint 10 hét alatt!

hu_HUHU