Hogyan jut el a saláta az asztalunkra?

Érdekesség

Ma részt vehettem egy gyárlátogatáson az Eisberg gyáli üzemében, ahol Zoltan Gazsi nagyon érzékletesen mutatta be, milyen bonyolult és sérülékeny folyamaton megy végig a saláta amíg eljut az asztalunkra.

Zoli elmondta, hogy néha megkérdezi a látogatókat, melyik zavarja őket jobban, ha egy hajszálat vagy ha egy katicabogarat találnak a salátájukban? Mindenkit a hajszál zavar jobban, mert hát a katica olyan cuki. 🐞 Ha egy poloskát? 🕷️ Na akkor inkább a hajszál.
Pedig egy hajszál közel sem okozhat akkora galibát (fertőzést), mint egy bogár, ami mindenfélére rászáll és ezt most nem részletezném. 💩
Remélem nem erőltetett a példa, mivel én nagyon sokat foglalkozom adatokkal, adatminőséggel elgondolkodtam azon, mennyire így vagyunk a napi munkánk során is. Az általában kevésbé zavar bárkit, ha az adatai színes táblázatokban tárolódnak. Inkább legyen így, mint egy fekete dobozban, amit adatbázisnak hívunk. 🔲
Pedig fontos lenne, hogy ne engedjünk csak a látvány kísértésének. Az adatok mindig olyan összefüggéseket, történeteket takarnak, melyek elvontak, nem láthatók elsőre és csak alapos vizsgálat után dönthető el, hogy a termék jó vagy rossz, esetleg fertőzött.
Amikor aztán valamilyen fogyasztható, friss dolgot szeretnénk mutatni a menedzsmentnek, nagy a kapkodás és a bizonytalanság, hogy az eredmény tényleg befogadásra alkalmas-e? Persze ha színes a prezentáció akkor könnyebben befogadható lesz. De lehet, hogy nem az igazságot tükrözi. Vagy az is lehet, hogy tele van bogárral?

Megosztás:

Blogposzt kategóriák:

Fedezze fel, mennyivel hatékonyabb egyetlen integrált rendszerrel dolgozni!

TANÁCSADÁS

30 perces ingyenes tanácsadás

Foglaljon időpontot egy 30 perces ingyenes tanácsadásra, ahol mélyebb betekintést nyújtunk abba, hogyan is készítünk el Önnek egy testre szabott integrált rendszert kevesebb mint 10 hét alatt!

hu_HUHU