Baj, ha a legjobb játékos nem csapatjátékos?

Csapatmunka

15 perc olvasás

Bár távol vagyok a futball világától, hír hozzám is eljutott, hogy Christiano Ronaldónak, a 37 éves, hatszoros aranylabdás sztárnak az elmúlt néhány évben komoly gondjai vannak az átigazolással és elsősorban nem a kora vagy az ára (fizetése) miatt.

Tulajdonosként természetesen arra törekszem, hogy a csapatomban minél több kiváló képességű kolléga legyen. Az egyéni motivációk is – szerencsés esetben – a nagyobb tudás, a jobb teljesítmény irányába hatnak, melyek szükségszerűen nagyobb fizetési igényhez vezetnek.

Gyakran hallom, hogy a focihoz mindenki ért és a meccset gólra játsszák.

A gyakorlatban azonban, ha a csapatban valaki magasan és tartósan kiemelkedő teljesítményt nyújt, az számos problémához vezet. Talán a csapat számára a leginkább szembetűnő dolog, ha a sikert minden egyéb szempont elé helyező játékos, – aki valóban kiválóan teljesít – a csapat többi tagjának fejlődését gátolja, mindez pedig magas fluktuációhoz vezet. Persze a gólt be kell rúgni, de vajon pályára állhat egy ember 11 másikkal szemben?

A tulajdonos, a döntéshozó, ha csak az egyéni teljesítményt nézi, nagyon nehezen válik meg egy olyan csapattagtól, aki szórja a gólokat.

Több mint húsz éves vállalkozói pályafutásom során nagy csalódásokat kellett átélnem, miután a legjobb játékos kilépett a csapatból. Mert ilyenkor nyilvánvalóvá vált, valójában hogyan is állunk tudásban, teljesítményben.

A problémát pedig valójában nem a csapattagok hiányosságai idézték elő, hanem a vezető és a legjobb játékos érdekközpontú gondolkodása.

Ha egy csapaton belül felborulnak az arányok tudásban, hozzáállásban, teljesítményben és ez az állapot tartós marad, az a cég életén belül szükségképpen torzuláshoz vezet.

Nem jönnek kiváló játékosok, mert nem kapnak teret a bizonyításra. Aki a csapatban marad, nem akar bizonyítani, mert úgyse veszik észre és a tudása is kevés. Mindez oda vezet, hogy a dominancia miatt elmarad a fejlődés és a sikerélmény. Bár látszólag jönnek a sikerek, egy bizonyos ponton azonban elkerülhetetlen a visszaesés.

A megoldást én abban látom, hogy a csapatban sikereseknek mindenképpen segíteniük kell a kevésbé sikereseket. A kevésbé sikereseknek pedig akarniuk kell fejlődni.

Aki pedig egyedül akar focizni, még akkor is, ha tényleg nagyon jó, el kell engedni.

Megosztás:

Fedezze fel, mennyivel hatékonyabb egyetlen integrált rendszerrel dolgozni!

TANÁCSADÁS

30 perces ingyenes tanácsadás

Foglaljon időpontot egy 30 perces ingyenes tanácsadásra, ahol mélyebb betekintést nyújtunk abba, hogyan is készítünk el Önnek egy testre szabott integrált rendszert kevesebb mint 10 hét alatt!

hu_HUHU