A világ 10. leggazdagabb embere is dolgozik

Konferencia

Larry Ellison 78 évesen olyan szakmai színvonalat képvisel, amit bárki megirigyelhetne. Annak ellenére, hogy a világ 10. leggazdagabb embere, nem a magánszigetén koktélokat kóstolgatva tengeti nyugdíjas éveit hanem az Oracle CTO-jaként aktívan dolgozik.

A 2022-es Oracle Cloud World egyik keynote előadójaként az egyébként nagyon színvonalas előadásában olyan célkítűzéseket vázolt fel az Oracle számára, mint az egészségügyi szoftverek fejlesztése.

Persze ez így nagyon unalmasnak hangzik, pedig a mondandójának nagyon mély etikai vonatkozása volt:

“We’ve built fabulous global systems for credit, but not for health. We prioritise shopping way above health, and that is not right.”

Nem helyes, hogy a pénzügyi rendszereink fejlesztésére ennyi időt és energiát szánunk, míg az egészségügyre ehhez képest semmit.

Aminek különösképpen örültem, hogy kifejezetten kiemelte az Oracle Application Express-t, ami egyre inkább fókusz terméknek számít az Oracle-nál. A cégem számára pedig az elsődleges fejlesztői eszköz és én magam is lelkes felhasználója vagyok.

Az általam már sokszor hallott sztori lényege, hogy 68 nap alatt egy olyan alkalmazást sikerült APEX-ben lefejleszteni, mely világszerte nyomon tudta követni az oltottságot. Mindezt persze Oracle felhőben.

Igen, az APEX-ban legalább tízszeres ❕ sebességgel lehet fejleszteni úgy, hogy az elért eredmény nem csak robosztus, hanem kiváló minőségű is.

Azt kívánom mindannyiunknak, 70 felett is legyünk képesek lelkesedni a szakmánk iránt, találjunk új irányokat és osszuk meg a világgal. Ennek valóban van értelme.

Megosztás:

Blogposzt kategóriák:

Fedezze fel, mennyivel hatékonyabb egyetlen integrált rendszerrel dolgozni!

TANÁCSADÁS

30 perces ingyenes tanácsadás

Foglaljon időpontot egy 30 perces ingyenes tanácsadásra, ahol mélyebb betekintést nyújtunk abba, hogyan is készítünk el Önnek egy testre szabott integrált rendszert kevesebb mint 10 hét alatt!

hu_HUHU