Egyre csökken az igény a profi programozókra

HR

A low-code fejlesztő eszközök piaca évről-évre 20% feletti növekedést produkál így a rapid fejlesztőeszközök forgalma ebben az évben eléri a 13,8 milliárd dollárt.

Mindez annak ellenére következett be, hogy a járványhelyzet miatt világszerte jelentős megszorítások tapasztalhatóak az IT szektorban, de az alacsony kódolási igényű technológiák használata mégis töretlenül növekszik. 
Ennek oka többek közt az, hogy üzleti igények bővülése egyre nagyobb nyomást gyakorol az informatikai vezetőkre, hogy drámai módon csökkentsék az egyes fejlesztésekre szánt időt.

A Gartner kutatása szerint azon munkavállalók 41%-a, –  akik nem kifejezetten az IT területén dolgoznak -, foglalkozik valamilyen szoftveres eszköz testreszabásával azért, hogy a munkáját hatékonyabbá tegye.

Ez a folyamat pedig 2025-re oda fog elvezetni, hogy az alacsony kódolási igényű megoldások vásárlóinak fele már nem az adott cég IT szervezetéből fog kikerülni. Azaz itt már az IT-t megkerülő üzleti megoldásokról beszélhetünk.

A COVID járvány pedig csak tovább erősítette az igényt, hogy a távmunkában dolgozó kollégák képesek legyenek olyan automatizált megoldásokat készíteni, melyek segítik a cégük alkalmazkodását a megváltozott környezethez, de sok esetben a megszokott IT folyamatokat nélkülözve.

Ugyanakkor az üzleti területen dolgozók is szeretnék a saját ötleteiket maguk megvalósítani, hogy képesek legyenek jobban automatizálni az üzleti folyamataikat.

Az SQeLme.hu egyik célja, hogy ezt a folyamatot segítsük az Oracle Application Express, mint alacsony kódigényű, rapid fejlesztő eszköz népszerűsítésével.

Az eredeti cikket itt találjátok: Link

 

Megosztás:

Blogposzt kategóriák:

Fedezze fel, mennyivel hatékonyabb egyetlen integrált rendszerrel dolgozni!

TANÁCSADÁS

30 perces ingyenes tanácsadás

Foglaljon időpontot egy 30 perces ingyenes tanácsadásra, ahol mélyebb betekintést nyújtunk abba, hogyan is készítünk el Önnek egy testre szabott integrált rendszert kevesebb mint 10 hét alatt!

hu_HUHU